Home  >>  Stirile zoo  >>  Gradina Zoologica din Berlin, Germania

Gradina Zoologica din Berlin, Germania

Articol postat pe 22 iunie 2023, in Stirile zoo.

Gradina zoologica din Berlin (Zoologischer Garten Berlin) 🦏 este cea mai veche si cea mai vizitata gradina zoologica din Europa, cu peste 3,5 milioane de vizitatori in fiecare an. Aici puteti admira peste 20.000 de animale din 1.400 de specii diferite, unele dintre ele rare sau pe cale de disparitie. Gradina zoologica din Berlin este situata in centrul orasului, in apropierea parcului Tiergarten, si are doua intrari principale: Poarta Leului si Poarta Elefantului, decorate cu statui impresionante ale acestor animale.

Gradina zoologica din Berlin a fost deschisa in 1844, ca un dar al regelui Friedrich Wilhelm al IV-lea pentru locuitorii orasului. Initial, gradina avea doar cateva sute de animale din colectia regala, dar numarul lor a crescut rapid in urmatorii ani, datorita donatiilor si expeditiilor stiintifice. Gradina a fost distrusa aproape complet in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand au supravietuit doar 91 de animale. Dupa razboi, gradina a fost reconstruita si modernizata, avand grija sa ofere animalelor un habitat cat mai natural si confortabil.

Unul dintre cele mai populare locuri din gradina zoologica este acvariul, care gazduieste peste 9.000 de animale acvatice din 800 de specii. Aici puteti vedea pesti exotici, reptile, amfibieni, insecte si meduze. Acvariul are si un terariu cu crocodili, serpi si broaste testoase, precum si un insectariu cu furnici, albine si fluturi.

Gradina zoologica Berlin, o destinatie fascinanta pentru iubitorii de animale

Gradina zoologica din Berlin este renumita pentru programele sale de conservare si reproducere a speciilor amenintate, precum panda gigant, rinocerul indian, gorila de munte sau leu asiatic. De-a lungul timpului, gradina a fost casa unor animale celebre, cum ar fi Knut, ursul polar care a fost crescut de mana de ingrijitori dupa ce a fost respins de mama sa, sau Bao Bao, panda gigant care a trait pana la varsta de 34 de ani.

Gradina zoologica din Berlin este o destinatie ideala pentru o zi plina de distractie si educatie pentru intreaga familie. Puteti asista la hrana animalelor, participa la activitati interactive sau viziona spectacole cu delfini si lei marini. De asemenea, puteti profita de facilitatile gradinii, cum ar fi restaurantele, cafenelele, magazinele de suveniruri sau locurile de joaca pentru copii.

Daca sunteti pasionati de animale si natura, nu ratati ocazia de a vizita gradina zoologica din Berlin, una dintre cele mai frumoase si diversificate gradini zoologice din lume.


Comments are closed.