Home  >>  Stirile zoo  >>  Gradina Zoologica Bucov din Ploiesti, Parcul Memorial Constantin Stere

Gradina Zoologica Bucov din Ploiesti, Parcul Memorial Constantin Stere

Articol postat pe 28 aprilie 2023, in Stirile zoo.

Daca sunteti in cautarea unei destinatii de relaxare si divertisment, unde sa va bucurati de frumusetea si diversitatea lumii animale, va recomandam sa vizitati Gradina Zoologica Bucov Ploiesti 🦁 din cadrul Parcului Memorial Constantin Stere, una dintre cele mai vechi si mai mari gradini zoologice din Romania.

Gradina Zoologica din Ploiesti a fost infiintata in anul 1980 si este situata in comuna Bucov, la 10 kilometri de oras. Se intinde pe o suprafata de 16 hectare, din care 6 hectare sunt ocupate de amplasamentele in care se gasesc cele peste 500 de exemplare de animale. Aici puteti admira peste 50 de specii de animale, din care 30 de specii de mamifere, 15 specii de pasari si 5 specii de reptile.

Gradina Zoologica Bucov Ploiesti

Gradina Zoologica din Ploiesti va ofera ocazia sa vedeti animale exotice si rare, cum ar fi leul alb, tigrul alb, lemurul cenusiu, maimuta capucin, zebra Grevy, antilopa nilgai, bizonul american sau crocodilul Nilului. De asemenea, puteti vedea animale autohtone si domestice, cum ar fi lupul cenusiu, vulpea rosie, mistretul european, capra neagra, oaia turcana sau calul Lipitan. Nu lipsesc nici pasarile colorate si zgomotoase, cum ar fi papagalii ara, flamingoii roz, lebedele mute sau strutii emu.

Gradina Zoologica Ploiesti este un loc ideal pentru cei mici, care pot invata lucruri noi si interesante despre animale si despre mediul lor natural. Parcul este prevazut cu un loc de joaca pentru copii si un spatiu pentru picnic. Copiii se pot plimba cu trenuletul prin parc sau se pot distra pe tobogan sau pe balansoar. De asemenea, pot participa la activitati educative organizate de personalul parcului.

Program de Vizitare si Pret Bilete Gradina Zoo Ploiesti Bucov

Gradina Zoologica din Ploiesti este deschisa pe tot parcursul anului, cu un program diferit in functie de sezon. Pe timpul verii (aprilie – septembrie), parcul este deschis zilnic intre orele 9:00 si 19:00. Pe timpul iernii (octombrie – martie), parcul este deschis zilnic intre orele 9:00 si 17:00. Pretul unui bilet la zoo este de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii (de la 2 ani), elevi, studenti sau pensionari. Pentru fotografiere sau filmare se percepe o taxa suplimentara de 10 lei. Parcul are si o parcare gratuita.

Gradina Zoologica din Ploiesti este o atractie turistica de neratat pentru cei care iubesc animalele si natura. Este un loc unde puteti petrece cateva ore pline de distractie si educatie. Este un loc unde puteti admira frumusetea si diversitatea lumii animale. Este un loc unde puteti uita de grijile cotidiene si puteti respira aer curat.

Vizitati Gradina Zoologica din Ploiesti 🐯 si veti avea parte de o experienta unica si memorabil


Comments are closed.