Home  >>  Stirile zoo  >>  Ingrijitori raniti de o ursoaica la Zoo Brasov

Ingrijitori raniti de o ursoaica la Zoo Brasov

Articol postat pe 20 august 2018, in Stirile zoo.

Luni dimineata pe data de 20 august, doi ingrijitori au fost transpoortati de urgenta la spital dupa ce au fost atacati de o ursoaica la Zoo Brasov, in momentul in care intrasera pentru a face curat in cusca sa, unul dintre ai aflandu-se in stare grava.

Desi poate credeti ca ursoaica a devenit agresiva fata de ingrijitori fara un motiv anume, ei bine, acestia se pare ca au defapt vina, deoarece nu au respectat procedura pentru a face curat in cusca respectiva, anume de a evacua inainte animalele aflate in cusca, doua ursoaice si puiul uneia dintre ele.

Cei doi au evacuat doar o ursoaica si puiul insa nu si pe cea de-a doua, ea ramanand cu ei in incinta in timp ce acestia curatau cusca.

Salvarea a venit din partea vizitatorilor ce auzind strigatele au facut zgomot incat ursoaica sa fuga in alt tarc si sa fie izolata acolo de catre alti angajati ai Gradinii Zoo.

Mai mult, se pare ca animalul era si flamand, prima masa din ziua respectiva urmand sa fie servita abia dupa finalizarea curateniei.

Evenimentul a inceput a fi investigat instant de catre conducerea Gradinii Zoologice Brasov si primele explicatii sunt legate de nerespectarea procedurilor pentru curatenie in combinatie cu o ursoaica flamanda ce s-a simtit amenintata cand a ramas singura cu ingrijitorii, izolata de ceilalti doi “colegi” de tarc.

Echipajele SMURD ajunse la fata locului au acordat primul ajutor si au transportat ranitiila spital.

Ce este de retinut din perspectiva vizitatorilor gradinilor zoo din acest eveniment neplacut,este faptul ca oricat de “cute”, dragalase, inofensive, prietenoase sau simpatice sunt animalutele de dincolo de gard, nu trebuie sa uitam niciodata ca totusi sunt unele animale salbatice, imprevizibile care oricand se pot speria si pot adopta un comportament defensiv sau agresiv.

Nu riscati sa va puneti in pericol doar pentru a le atinge caci le puteti face mai mult rau, pedeapsa in cazul ursoaicei, momentan nu se stie care va fi sau daca va exista vre una.


Comments are closed.