Home  >>  Animale  >>  Tenrecul dungat de câmpie (Hemicentetes semispinosus)

Tenrecul dungat de câmpie (Hemicentetes semispinosus)

Articol postat pe 17 august 2023, in Animale.

Tenrecul dungat de câmpie (Hemicentetes semispinosus), este un mic mamifer care trăiește în Madagascar, Africa și face parte din familia Tenrecidae, care cuprinde 25 de specii de animale insectivore, asemănătoare cu aricii sau chitcanii. Acest animal ciudat are un aspect asemănător cu un arici, dar este mai colorat și mai zgomotos.

Tenrecul dungat de câmpie are pe spate niște țepi galbeni și negri, care pot fi folosiți pentru a produce sunete prin frecare. Acesta este singurul mamifer cunoscut care folosește stridulația pentru a genera sunet, ceva ce este asociat de obicei cu șerpii și insectele. 

Tenrecul dungat de câmpie folosește aceste sunete pentru a comunica cu membrii familiei sale și pentru a-și apăra teritoriul de prădători. Tenrecul dungat de câmpie se hrănește cu insecte, viermi, melci și alte nevertebrate pe care le găsește în pământ sau în vegetație. 

Acest animal este activ mai ales noaptea și se adăpostește în vizuini subterane sau în tufișuri dense. Tenrecul dungat de câmpie este un animal fascinant și rar, care merită să fie cunoscut și apreciat.


Comments are closed.