Home  >>  Stirile zoo  >>  Doi pui gemeni de Elan nascuti in captivitate

Doi pui gemeni de Elan nascuti in captivitate

Articol postat pe 16 iunie 2016, in Stirile zoo.

Pe masura ce vremea calda a sosit, asa se pare ca a inceput si sezonul nasterilor la Highland Wildlife Park. Cei mai recenti noi veniti in Highlands sunt doi elani nascuti in captivitate, gemeni, nascuti pe data de 15 mai. Cu picioarele lor lungi si nesigure inca, urechile supradimensionate adorabile, puii fura deja inimile vizitatorilor.

Elanii au disparut din Scotia, si din acest punct de vedere se potrivesc perfect pentru Parcul Natural Highland care este specializat in specii native trecute si prezente, precum si in animalele de tundra rece din intreaga lume. Elanii mai pot fi gasiti in zonele impadurite din emisfera nordica, in intreaga Scandinavia si nordul Rusiei. Elanii sunt deosebit de buni la alergare pentru perioade lungi de timp, lupta cu pradatorii (din cauza dimensiunii lor mari si loviturilor puternice de picior) si inot.

Morag Sellar a declarat pentru Highland Wildlife Park: „Gemenii sunt inca un pic nesigur pe picioarele lor lungi, dar ei sunt deja pragatiti sa tina pasul cu mama lor si alearga deja pe distante scurte. Tinerele animale vor continua sa suga lapte pentru urmatoarele cinci luni si vor invata sa se hraneasca in acelasi timp. Cu toate ca sunt mici acum, ei vor creste pana la o impresionanta proportie de pana la zece ori dimensiunea lor de la nastere.”

Elanii sunt cea mai mare specie de cerb din zilele noastre, crescand de pana la doi metri inaltime, iar masculii pot ajunge la o greutate de pana la 720 kg. Masculii sunt impresionanti din cauza coarnelor mari care cresc pe tot parcursul lunilor de vara. Aceste coarne de cerb uimitoare pot creste pana la doi metri lungime si pot cantari pana la 30 de kilograme.


2 Comments so far:

  1. Denis si Darius spune:

    Brutus si Bambi

  2. Denis Darius spune:

    Bratu și Cezar