Home  >>  Stirile zoo  >>  Gradina Zoo Targu Mures

Gradina Zoo Targu Mures

Articol postat pe 22 noiembrie 2023, in Stirile zoo.

Cea mai frumoasa gradina zoologica din Romania este gradina zoo Targu Mures. Aceasta este recunoscuta de multe persoane ca fiind cea mai mare si mai diversificata gradina zoologica din tara, cu peste 600 de animale de 115 specii diferite, unele dintre ele fiind pe cale de disparitie. Gradina zoologica din Targu Mures are o suprafata de 20 de hectare si este segmentata pe cinci sectoare, in functie de originea si habitatul animalelor.

Sectoare specii animale gradina zoologica Targu Mures

Sectorul african: aici puteti admira animale precum elefanti, girafe, zebre, antilope, struti, lemurieni, maimute verzi, suricate, soparle, serpi si crocodili.

Sectorul asiatic: aici puteti vedea animale ca tigri, lei, leoparzi, ursi, camile, iaci, cerbi, caprioare, mistreti, fazani, pauni si papagali.

Sectorul european: aici puteti observa animale cum ar fi lupi, vulpi, ursuleti de plus, enoti, castori, iepuri, catei, pisici, porci, capre, oi, gaini, rate si gaste.

Sectorul american: aici puteti descoperi animale precum jaguari, pume, lenesi, coati, ratoni, alpaca, lame, vicuña, guanaco, bizoni, elani, caribu, veverite, testoase, iguane si anaconda.

Sectorul australian: aici puteti intalni animale ca canguri, emu, koala, wombat, echidna, ornitorinc, diavolul tasmanian, dingo, casuar, cacatua si ara.

Gradina Zoo Targu Mures pret bilete

Gradina zoologica din Targu Mures este deschisa zilnic, intre orele 9:00 si 17:00, iar pretul unui bilet este de 15 lei pentru adulti, 10 lei pentru elevi si studenti, si 5 lei pentru copii sub 14 ani. Gradina zoologica ofera si posibilitatea de a achizitiona un abonament anual, care costa 100 de lei pentru adulti, 70 de lei pentru elevi si studenti, si 40 de lei pentru copii sub 14 ani. Cu ajutorul acestuia, puteti vizita gradina zoologica in orice zi a anului si puteti participa la evenimentele speciale organizate pentru abonati.

Gradina zoo Targu Mures este o destinatie ideala pentru cei care iubesc natura si animalele, dar si pentru cei care vor sa se relaxeze si sa se distreze intr-un cadru plin de verdeta si frumusete. Daca va place sa faceti fotografii, puteti imortaliza momentele petrecute alaturi de necuvantatoarele minunate, care va vor zambi si va vor saluta cu drag. Daca va place sa invatati lucruri noi, puteti afla informatii interesante despre fiecare specie de animal, despre comportamentul, alimentatia si amenintarile cu care se confrunta. Daca va place sa va implicati activ, mai ales pentru copii, puteti interactiona cu unele animale, cum ar fi mangaiatul, hranitul sau jucatul cu ele.

Anual, peste 180 de mii de persoane viziteaza gradina zoo din Targu Mures, fiind atrasi de frumusetea si varietatea necuvantatoarelor. Alte gradini zoologice din Romania care sunt apreciate de vizitatori sunt cea din Bucuresti, care are peste 100 de specii de animale, reptile, pasari, insecte si pesti, cea din Ramnicu Valcea, care are o colectie impresionanta de animale exotice, cum ar fi jaguari, tigri sau struti, si cea din Barlad, care este cea mai mare gradina zoologica din Moldova, cu peste 200 de animale de 60 de specii.


Comments are closed.