Home  >>  Stirile zoo  >>  Gradina Zoologica din Ramnicu Valcea, natura, animale

Gradina Zoologica din Ramnicu Valcea, natura, animale

Articol postat pe 27 aprilie 2023, in Stirile zoo.

Gradina zoologica Ramnicu Valcea 🦌 este o destinatie ideala pentru cei care iubesc animalele si natura. Aici puteti admira peste 100 de specii de animale care provin din diverse zone geografice, cum ar fi America Centrala si de Sud, Europa, Africa si Australia. Printre atractiile gradinii se numara leii, tigrii, ursii, lupii, maimutele, camilele, zebrele, strutii, flamingoii si multe altele.

Gradina Zoologica Ramnicu Valcea

Gradina zoologica a fost redeschisa in 2017 dupa o perioada de renovare si modernizare. S-au realizat lucrari de amenajare a habitatelor animalelor, de construire a unui acvaterariu public la standarde europene, de dotare cu facilitati pentru vizitatori, cum ar fi sala de educare polifunctionala, sala de relaxare si parc de joaca pentru copii. De asemenea, gradina ofera posibilitatea de a participa la activitati ocazionale sau cursuri de calarie pentru copii si adulti.

Gradina zoologica din Ramnicu Valcea are cateva aspecte deosebite care o fac sa se distinga de alte gradini zoologice din tara. Iata cateva dintre ele, care fac din gradina zoo Ramnicu Valcea un obiectiv unic de vizitat:

• Gradina zoologica din Ramnicu Valcea este una dintre cele mai vechi gradini zoologice din Romania, fiind deschisa in 1974. A fost prima gradina zoologica din tara care a adus animale exotice, cum ar fi lemurii, suricatele, lenesii si tucanii.

• Gradina zoologica din Ramnicu Valcea este situata intr-o zona pitoreasca, la marginea orasului, in apropierea raului Olt. Aici puteti admira peisajul natural si puteti respira aer curat.

• Gradina zoologica din Ramnicu Valcea are un acvaterariu public la standarde europene, unde puteti vedea diverse specii de pesti si reptile. Acesta este unul dintre cele mai mari si mai moderne acvaterarii din Romania.

• Gradina zoologica din Ramnicu Valcea ofera posibilitatea de a participa la activitati ocazionale sau cursuri de calarie pentru copii si adulti. Aici puteti invata sa calariti sau sa va imbunatatiti abilitatile de calaret.

Gradina zoologica din Ramnicu Valcea are un program educational pentru scoli si gradinite, prin care copiii pot vizita gradina si pot afla informatii interesante despre animale si mediul lor de viata. De asemenea, gradina organizeaza ateliere tematice si concursuri pentru copii. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care gradina zoologica din Ramnicu Valcea merita vizitata. Daca sunteti pasionati de animale si natura, nu ezitati sa faceti o excursie la aceasta gradina zoologica!

Program de Vizitare si Pret Bilete Gradina Zoo Ramnicu Valcea

Gradina zoologica este deschisa zilnic intre orele 09:00 si 18:00. Tarifele de intrare sunt de 3 lei pentru adulti, 2 lei pentru copii intre 5 si 18 ani si gratuit pentru copii mai mici de 5 ani. Pentru grupuri organizate se aplica un tarif de 1 leu/persoana. Pentru a vizita gradina zoologica trebuie sa respectati cateva reguli simple: nu hraniti animalele, nu va apropiati de ele, nu le speriati sau aruncati cu obiecte in ele, nu intrati cu animale de companie, nu fumati si nu treceti bara de protectie.

Gradina zoologica din Ramnicu Valcea 🦌 este o oaza de verdeata si viata in mijlocul orasului. Este un loc unde puteti petrece timp de calitate alaturi de familie sau prieteni, unde puteti invata lucruri noi despre lumea animala si unde puteti contribui la conservarea biodiversitatii. Vizitati gradina zoologica Ramnicu Valcea si veti avea parte de o experienta memorabila!


Comments are closed.