Home  >>  Stirile zoo  >>  Gradina Zoologica din Timisoara, cea mai noua gradina

Gradina Zoologica din Timisoara, cea mai noua gradina

Articol postat pe 26 aprilie 2023, in Stirile zoo.

Gradina Zoologica Timisoara 🐻 este cea mai noua gradina zoologica din Romania si este situata in partea de nord-est a orasului, in Padurea Verde. A fost deschisa in 1986 cu aproximativ 30 de specii de animale, majoritatea provenind din fauna tarii. Intre 2004 si 2007, gradina a fost renovata si modernizata, oferind conditii mai bune pentru animale si vizitatori. S-au construit noi habitate pentru animale, un acvaterariu public, o sala de educare polifunctionala, o sala de relaxare si un parc de joaca pentru copii. Gradina a devenit membra a Federatiei Romane a Gradinilor Zoologice si Acvariilor si a Asociatiei Europene a Gradinilor Zoologice si Acvariilor (EAZA).

Potrivit primarului Dominic Fritz, Gradina Zoologica din Timisoara nu se va redeschide in 2023, ci doar in contextul mai larg de transformare a Padurii Verzi in parc.

Gradina Zoologica Timisoara

Gradina zoologica din Timisoara adaposteste peste 100 de specii de animale, printre care leii, tigrii, ursii, lupii, maimutele, camilele, zebrele, strutii, flamingoii si multe altele12. Aici puteti admira diversitatea lumii animale si puteti invata lucruri interesante despre comportamentul si adaptarea lor la mediul inconjurator. De asemenea, puteti participa la activitati ocazionale sau cursuri de calarie pentru copii si adulti.

Gradina zoologica din Timisoara are si ea cateva aspecte deosebite care o fac sa se distinga de alte gradini zoologice din tara. Iata cateva dintre ele care fac din Gradina Zoo Padurea Verde o oaza de frumusete si natura in Timisoara:

• Gradina zoologica din Timisoara este una dintre cele mai noi gradini zoologice din Romania, fiind deschisa in 1986 cu 30 de specii de animale, majoritatea locale. A fost administrata initial de Autoritatea Autonoma Horticultura, care a fost transformata ulterior intr-o intreprindere comerciala.

• Gradina zoologica Timisoara a fost inchisa publicului in toamna anului 2004 pentru a fi renovata si modernizata. S-au realizat lucrari de infrastructura (electrice, canalizare, pompare), de amenajare a parcarii, aleilor, podurilor si habitatelor animalelor. Gradina a devenit membra a Federatiei Romane a Gradinilor Zoologice si Acvariilor si a Asociatiei Europene a Gradinilor Zoologice si Acvariilor (EAZA). Renovarea s-a finalizat in 2007, iar gradina s-a redeschis pe 1 iunie 2007.

• Gradina zoo din Timisoara este situata in partea de nord-est a orasului, in apropierea Padurii Verzi. Aici puteti admira peisajul natural si puteti respira aer curat.

• Gradina zoologica din Timisoara adaposteste peste 100 de specii de animale, printre care ursi bruni, pisici salbatice europene, cerbi rosii, caprioare, iepuri europeni, reni, ponei Shetland, ratoni, macaci japonezi, lei, maimute patas, guanaco, cobai, mara patagoniana, wallaby cu gat rosu si capre. Aici puteti admira diversitatea lumii animale si puteti invata lucruri interesante despre comportamentul si adaptarea lor la mediul inconjurator.

Gradina zoologica din Timisoara are un program educational pentru scoli si gradinite, prin care copiii pot vizita gradina si pot afla informatii interesante despre animale si mediul lor de viata. De asemenea, gradina organizeaza ateliere tematice si concursuri pentru copii. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care gradina zoologica din Timisoara merita vizitata. Daca sunteti pasionati de animale si natura, nu ezitati sa faceti o excursie la aceasta gradina zoologica!

Program de Vizitare si Pret Bilete Gradina Zoo Timisoara

Gradina zoologica este deschisa zilnic intre orele 09:00 si 18:00. Tarifele de intrare sunt de 5 lei pentru adulti, 3 lei pentru copii intre 5 si 18 ani si gratuit pentru copii mai mici de 5 ani. Pentru a vizita gradina zoologica trebuie sa respectati cateva reguli simple: nu hraniti animalele, nu va apropiati de ele, nu le speriati sau aruncati cu obiecte in ele, nu intrati cu animale de companie, nu fumati si nu treceti bara de protectie.

Gradina zoologica Padurea Verde din Timisoara 🐻 este un loc unde puteti petrece timp liber in mijlocul naturii si unde puteti contribui la protejarea biodiversitatii. Vizitati gradina zoo Timisoara si veti avea parte de o experienta plina de culoare si viata!


Comments are closed.