Home  >>  Stirile zoo  >>  Primii pui de Pinguin Gentoo incep sa eclozeze

Primii pui de Pinguin Gentoo incep sa eclozeze

Articol postat pe 15 iunie 2016, in Stirile zoo.

Puii de Pinguin Gentoo de la Gradina Zoologica din Edinburgh au inceput sa apara. Primul pui pufos a eclozat deja si a fost urmat in scurt timp de inca trei puisori, dintre care doi sunt din acelasi cuib. Sezonul de reproducere a pinguinilor Gentoo a inceput la inceputul lunii martie, cu constructia cuiburilor, dupa care pinguinii de sex masculin au pornit in cautarea celor mai bune si mai netede pietricele pentru a le face propuneri potentialelor partenere. Primele oua au fost depuse in zilele de Paste si, dupa o perioada de incubare de 33 – 35 zile, puii au inceput sa eclozeze!

Zori Nicoll, ingrijitoarea pinguinilor de la RZSS Zoo Edinburgh, a declarat: „Acesta este timpul nostru preferat din an, atunci cand puii de pinguini incep sa eclozeze. Intregul sezon de reproducere este o perioada incredibil de ocupata, dar tot efortul nostru este rasplatit atunci cand vezi pinguini mici ca incep sa iasa din carapace si sa fie ingrijiti de ambii parinti. Restul oualor ar trebui sa eclozeze in urmatoarele doua pana la trei saptamani, deoarece pinguinii nu isi depun ouale in acelasi timp. Am avut un sezon de reproducere cu un foarte mare succes anul trecut, cu nu mai putin de 16 pui nascuti, asa ca speram la inca un an de succes, mai ales ca pinguinii Gentoo sunt clasificati ca fiind aproape amenintati.”

Odata ce puii vor fi un pic mai in varsta, ei vor parasi cuibul si se vor alatura unei crese din apropiere, unde vor invata toate abilitatile esentiale pentru a fi un pinguin, cum ar fi cum sa inoate si sa se hraneasca. Din cauza declinului populatiei de pinguini Gentoo, acestia sunt pusi pe lista rosie a animalelor amenintate cu disparitia. Motivele pentru declinul lor includ colectarea ilegala de oua si explorarea petrolului din jurul insulelor Falkland, precum si tulburarile cauzate de turism.

Pinguini au fost o parte integranta a Gradinii Zoo din Edinburgh de peste 100 de ani, iar gradina zoologica se mandreste cu cea mai mare piscina in aer liber pentru pinguini din Europa. Ei au fost una dintre primele specii de animale care au sosit, iar faimoasa Parada a Pinguinilor a inceput aici in 1951, cand un ingrijitor a lasat din greseala poarta deschisa si pinguinii au iesit din custi la o scurta plimbare pentru ca apoi sa se intoarca linistiti in incinta lor. Ingrijitorii deschid de atunci poarta in fiecare zi la ora 14.15 pentru ca pinguinii sa isi faca plimbarea, dupa care se intorc singuri inapoi.


One Comment so far:

  1. Lavinia spune:

    Sunt cei mai adorabili pinguini!