Home  >>  Stirile zoo  >>  Tigrii si drone, distractia unei gradini zoo din China

Tigrii si drone, distractia unei gradini zoo din China

Articol postat pe 17 iulie 2017, in Stirile zoo.

Tigrii si drone pentru tigrii care populeaza o rezervatie naturala din China si care au pus de-a lungul verii cateva kilograme in plus. De la forma agresiva si naturala de pradator de top pe care acestia o aveau, acum nu sunt mai mult decat niste pisici rotunjoare si lenese, fapt care a inceput sa ingrijoreze ingrijitorii acestora. Solutia, pentru a determina tigrii sa slabeasca a fost una neconventionala si moderna!

Medicii veterinari au inceput sa foloseasca drone care sa zboare deasupra tigrilor si sa le starneasca instinctul de vanatoare. Cum aceste feline nu stiu sa faca diferenta intre o pasare si un mic aparat zburator, ele incep sa le vaneze prin incinta tarcului, in speranta ca vor reusi sa le doboare. In mod surprinzator, strategia ingrijitorilor functioneaza chiar foarte bine. Faptul ca o drona este capabila sa zboare foarte rapid si sa execute miscari bruste in aer, determina tigrii sa o vaneze, exact cum ar face-o in mod natural.

Desi aparent aceasta strategie nu este mai mult decat o simpla distractie, adevarul din spatele acesteia este mult mai complex. Dupa cum bine stim, animalele crescute in captivitate tind sa isi piarda din instinctele naturale de supravietuire. In cazul in care acestea sunt eliberate in natura, le este foarte greu sa se adapteze la noul mediu, iar sansele lor de a trai se diminueaza pe zi ce trece. Faptul ca ingrijitorii folosesc tehnici moderne prin care invata tigrii sa vaneze din nou este unul senzational. Felinele nu numai ca alearga dupa aparatul zburator, acestea chiar lucreaza in echipa pentru a-l dobori.

Medicii au observat ca uneori tigrii nici nu se chinuie sa incerce sa devoreze scheletele metalice ale dronelor, vanatoare pentru ei este principalul scop pentru care ei sar sa atace pasarile artificiale care le deranjeaza siesta. Acest experiment, care la inceput a avut ca si scop simplul fapt de a ajuta felinele sa slabeasca, are ramificatii foarte mari in cresterea si dezvoltarea pradatorilor care au trait in captivitate toata viata.


Comments are closed.