Home  >>  Stirile zoo  >>  Trei ursuleti din Serbia au fost adusi in Harghita

Trei ursuleti din Serbia au fost adusi in Harghita

Articol postat pe 1 iulie 2014, in Stirile zoo.

Cu sprijinul Vier Pfoten, trei ursuleti din Serbia au ajuns recent la Centrul Ursilor Orfani din Harghita, unde specialistii ii vor pregati pentru a fi redati vietii in salbaticie. In numai cateva zile, cei trei orfani s-au adaptat bine noului mediu si sunt foarte incantati sa fie alaturi de alti ursi ai Centrului. Impreuna cu cei trei nou veniti, centrul are in total 26 de ursuleti care asteapta sa fie eliberati in padure. In luna mai, Tara, History si Sleepy, cei 3 ursuleti in varsta de circa 5 luni, au fost descoperiti de catre politie in satul Julije din sudul Serbiei, aproape de granita cu Muntenegru. Cel mai probabil mama lor fusese impuscata sau alungata de braconieri.

Autoritatile sarbe au reactionat imediat si au solicitat ajutorul organizatiei Vier Pfoten. Avand in vedere ca in Serbia nu exista un sanctuar pentru puii de urs, Vier Pfoten a decis sa-i aduca la centrul din Harghita, Romania. Carsten Hertwig, specialist in ursi al organizatiei este foarte bucuros de solutia gasita pentru Tara, History si Sleepy: „Acum ursii pot fi pregatiti cum trebuie pentru viata in salbaticie. Suntem increzatori ca se vor dezvolta optim si vor putea fi redati vietii in salbaticie”, spune acesta.

Ursuletii vor ramane in posesia statului sarb si, dupa reabilitarea lor, in circa 2 ani, vor fi readusi in Serbia pentru a fi eliberati in padure. Pana la transferul in Romania, cei 3 orfani au fost cazati temporar la Gradina Zoo din orasul Palic, nordul Serbiei. Cand au ajuns acolo erau extrem de slabi si nedezvoltati pentru varsta lor. Tara, cea mai mica dintre ei, nu cantarea mai mult de 2,8 kilograme. Intre timp, ursuletii s-au recuperat putin. Mananca foarte bine si sunt foarte jucausi.


Comments are closed.