Home  >>  Stirile zoo  >>  Ce mai este nou sub cerul de vara la Zoo Baneasa

Ce mai este nou sub cerul de vara la Zoo Baneasa

Articol postat pe 13 iunie 2016, in Stirile zoo.

A venit in sfarsit vara la Zoo Baneasa si odata cu ea populatia Bucurestiului si nu numai, a inceput sa iasa din casa si sa se plimbe mai mult, preferand oricand parcurile si terasele in detrimentul localurilor inchise. Dovada cea mai buna a preferintelor localnicilor capitalei a fost Gradina Zoologica Baneasa care, in acest weekend a fost plina de copii, parinti, elevi, adulti sau chiar varstnici, toti iesiti din casa la aer curat si soare sa admire toate speciile de animale si pasari gazduite aici.

In vizita la Gradina Zoologica Bucuresti

Odata ce ajungeti la marginea padurii Baneasa aerul se schimba, devine mai pur, mai proaspat, foarte usor de respirat, iar racoarea care vine dinspre partile impadurite este extrem de placuta mai ales in zilele foarte calde. Pe aleea care duce spre Gradina Zoologica va asteapta ori la venire, ori la plecare doua terase cu mancare, bautura si ceva umbra unde sa va odihniti si stingeti setea (la preturi decente). Urmeaza in drumul nostru intrarea la Zoo si tarabele cu jucarii, fel de fel de animale de plus, plastic sau cauciuc ii tenteaza pe cei mici alaturi de nelipsita vata pe bat, care acum este si roz, nu numai alba ca pe vremea cand eram noi copii!

Odata platita taxa simbolica, parcul zoo se arata si nu asa oricum ci cu destul de multe schimbari in bine! Spatii verzi pline de flori, alei curate, banci multe si noi, boxele pe stalpii de iluminare din care se aude in surdina muzica ambientala si ciripit de pasarele, custi ale animalelor cu mult mai multa vegetatie decat eram obisnuiti sa vedem, chiar si o noua vitrina educativa cu ouale tuturor pasarilor din gradina astfel incat oamenii sa stie si cum arata un oua de zebra australiana dar si unul de pelican, lebada sau strut.

Toate aceste mici detalii, poate scrise nu spun multe insa, odata ce sunteti acolo, ele ofera un anumit confort fizic si psihic vizitatorilor astfel incat ei se simt cu adevarat in sanul naturii si desi nu dorm, se intorc in oras mult mai odihniti, relaxati si mai bine dispusi. Pe langa toate acestea, custile odata goale sunt acum aflate in reamenajari, semn ca in curand Zoo Baneasa va avea noi locuitori! Nu in ultimul rand o idee foarte buna din partea administratiei parcului Zoo sunt carucioarele pentru copii. Carucioare din lemn, cu patru roti care pot fi trase/impinse atat de copii cat si de adulti. Astfel cei mici pot face un tur al intregii gradini zoologice chiar si dupa ce au obosit si nu mai doresc sa mearga, fara ca totusi sa-i forteze pe parinti sa ii care in brate.

La final de poveste va prezentam dovada cea mai buna ca totul merge bine si viata isi urmeaza cursul normal, gradina Zoo Baneasa gazduieste printre altele si o pisicuta care a gasit ca loc sigur si ferit de orice pericol vecinatatea pumei pentru a-si face culcus si a fatat doua mici frumuseti gri care acum deja sunt pe cale sa devina motanei in toata firea.

Vara la Zoo Baneasa


One Comment so far:

  1. Ana luiza spune:

    Din pacate, animalele si pasarile nu exista sau sunt ascunse, iar cele care se zaresccat de cat sunt intr-o stare deplorabila. Platim 13 lei doar pentru a ne plimba prin parc. Trist!